Το καλοκαίρι ήρθε, που σημαίνει συχνό barbeque, πάρτι στον κήπο, και φωτιές στην άμμο τη νύχτα .. Η όμορφη διακόσμηση κήπου είναι το κλειδί!  Χρησιμοποιήσε αυτήν τη λίστα για να ελέγξεις ότι όλα είναι έτοιμα για τις καλοκαιρινές σου βραδιές, στο υπαίθριο διασκεδαστικό χώρο σου αυτή τη σεζόν!

Συντήρηση – Διαμόρφωση κήπου

Στη σύγχρονη και γρήγορη καθημερινότητα της Αθήνας, πολλές οικογένειες δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο ή την ενέργεια να ασχοληθούν με τις συντηρήσεις των κήπων τους. Παράλληλα όμως, θέλουν να έχουν ένα πανέμορφο γκαζόν, όμορφα διακοσμημένους φράχτες και πολύχρωμους ανθισμένους θάμνους. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο για να το πετύχετε. Οι κηπουροί της Green Future είναι εδώ για να κάνουμε τον υπαίθριό σας χώρο, ένα μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε, παρά μια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν όταν θα έχετε ελεύθερο χρόνο.

Όσο μεγάλος ή μικρός μπορεί να είναι ο κήπος σας, η συντήρηση κήπου της Green Future είναι αφιερωμένη στη διατήρηση της κομψής εμφάνισης και της καθαριότητας.

Καθαρίστε τη ψησταριά

Ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε πάρτι στην αυλή. Για να διατηρήσετε τη ψησταριά σας σε φόρμα (και το μπάρμπεκιου σας νόστιμο), θα πρέπει να κάνετε ένα καλό, βαθύ καθαρισμό στην αρχή της σεζόν. Ακόμη και οι ψησταριές υγραερίου απαιτούν τακτικό καθαρισμό και συντήρηση. Όταν ξεκινά η σεζον, καθαρίστε τις σχάρες μαγειρέματος με μία βούρτσα σχάρας και πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό της σχάρας με ζεστό σαπουνόνερο. Βεβαιωθείτε όμως, ότι προστατεύετε τις βαλβίδες αερίου. Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε τη γραμμή καυσίμου για ρωγμές!

Έπιπλα & Διακόσμηση Κήπου

Απαραίτητο στοιχείο για τη διακόσμηση κήπου, είναι τα έπιπλα! Όμως, για να απολαύσετε τον υπαίθριο χώρο ή τη βεράντα σας, πρώτα θα πρέπει να καθαρίσετε ό, τι ιστούς αράχνης, μούχλας και σκόνης μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά την αποθήκευση. Ευτυχώς, τα περισσότερα υπαίθρια διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο, γι ‘αυτό δώστε τους ένα καλό πλύσιμο στην αρχή της σεζόν. Εάν τα μαξιλάρια είναι πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στο πλυντήριο, μπορείτε πάντα να τα καθαρίσετε με μια βούρτσα καθαρισμού και με κάποιο σαπουνόνερο ή καθαριστικό spray. Ή, ανακουφίστε εντελώς τον εαυτό σας από αυτή την εποχική ενόχληση και επενδύστε σε έπιπλα με σκληρή εξωτερική ταπετσαρία που μπορεί να αντέξει καλύτερα τη φθορά.

διακόσμηση κήπου το καλοκαίρι

 

Ψάχνετε να αναβαθμίσετε τα έπιπλα κήπου; Τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να αγοράζετε! Λάβετε υπόψη ότι τα έπιπλα μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες για να αποσταλούν, οπότε αρχίστε την έρευνα αγοράς και παραγγείλετε τα εξωτερικά σας αντικείμενα νωρίς – η τέλεια όαση της αυλής σας θα είναι με στυλ και έτοιμη εγκαίρως για την ψυχαγωγική περίοδο!

Δημιουργήστε διαφορετικούς χώρους καθισμάτων

Είτε διασκεδάζετε σε ένα roof garden στον τελευταίο όροφο, είτε σε ένα κήπο γεμάτο γκαζόν, είτε σε μία ταράτσα τέλος πάντων, δημιουργήστε διαφορετικούς χώρους καθισμάτων αφήνοντας τους επισκέπτες να εξαπλωθούν και να μπερδευτούν. Ομπρέλες και κιόσκια είναι εξαιρετικοί τρόποι για να οριοθετήσετε τις ζώνες καθισμάτων. Ακόμη μπορείτε να οργανώσετε στρατηγικά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας γύρω από περιοχές κοινωνικοποίησης. Συγκεντρώστε τις ξαπλώστρες και τα τραπεζάκια δίπλα στην πισίνα για να δημιουργήσετε ένα σημείο ηλιοθεραπεία. Αναβαθμίσετε τον fire pit σας με κάποιες ανθεκτικές πολυθρόνες εξωτερικού χώρου, για να ψήσετε marsmallows και χαρακτηρίστε μια ζώνη από την κουζίνα ή την περιοχή προετοιμασίας φαγητού ως την υπαίθρια “τραπεζαρία” σας.

διακόσμηση κήπου - Fire pit

Μπουφές

Μην κάνετε συνεχείς βόλτες προς και από την κουζίνα. Ανακουφίστε τον εαυτό σας και αφήστε τους επισκέπτες να επιλέξουν μέσα από μια ποικιλία από μπουφέ. Σας προτείνουμε ένα διευρυνόμενο τραπέζι για πάρτι σε αντίθεση με το παραδοσιακό πλαστικό τραπέζι, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να αποθηκευτεί. Τα επεκτάσιμα τραπέζια μπορούν να προσαρμοστούν στο μέγεθος του χώρου σας. Και όταν είναι πλήρως επεκτάσιμα, είναι συχνά μεγαλύτερα και ευρύτερα από τα παραδοσιακά τραπέζια.

Έλεγχος Παρασίτων

Κανείς δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με σκνίπες, κουνούπια και κατσαρίδες. Ενώ είμαστε σχετικά με το θέμα του φαγητού, θυμηθείτε να επενδύσετε σε ορισμένες καλές συσκευασίες τροφίμων για να κρατήσει τα παράσιτα μακριά! Οι ανεμιστήρες και τα κεριά citronella είναι επίσης ένας τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη επιλογή είναι πάντα η απεντόμωση του χώρου σας. Είναι μία χειρονομία που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες σας αλλά και εσείς. Η Fastoil Service προβαίνει σε δωρεάν εκτίμηση χώρου. Τι να το κάνεις αν η διακόσμηση κήπου είναι απίθανη..αλλά τα έντομα δεν σε αφήνουν τα το απολαύσεις;

Απόθεμα στο Bar

Τι θα ήταν ένα πάρτι χωρίς το μπαρ; Προμηθευτείτε όλα τα βασικά συστατικά των καλοκαιρινών κοκτέιλ το καλοκαίρι και δημιουργήστε τη δική σας καμπυλωτή μπάρα, γεμάτη με γυάλινα σκεύη, κουβά πάγου και ξύλου κοπής για γαρνίρισμα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε μια περίτεχνη υπαίθρια κουζίνα για να έχετε ένα θαυμάσιο κοκτέιλ bar. Ένα απλό καλάθι ή τραπέζι με ροδάκια θα κάνει ένα τέλειο μίνι μπαρ που οι επισκέπτες θα αγαπήσουν.

Θέλετε να έχετε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο υπαίθριο bar; Τότε, χρησιμοποιείστε μερικά πολύχρωμα καλαμάκια για να ανακατέψετε τα παγωμένα ποτά τους!

Μουσική

Το Bar έχει προετοιμαστεί. Τώρα όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε τη διάθεση είναι λίγο (ή πολύ) μουσική! Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάσατε προηγουμένως το ηχοσύστημα σας. Γενικά, τα τραγούδια μέχρι πέντε ωρών θα είναι περισσότερο από αρκετά – μέχρι να αρχίσει η λίστα αναπαραγωγής και πάλι από την αρχή, οι καλεσμένοι σας θα έχουν πιει πολλά κοκτέιλ για να το παρατηρήσουν!

Διακόσμηση κήπου & Φωτισμός

Φωτίστε το κατώφλι σας σωστά, για να κρατήσει το πάρτι έως αργά τη νύχτα. Τα χάρτινα φαναράκια κάνουν τον τέλειο εξωτερικό φωτισμό, με τη χαλαρή εμφάνιση και την απαλή λάμψη. Τακτοποιήστε τα στο έδαφος για μεγαλύτερη ατμόσφαιρα. Τα κεριά είναι εξαιρετικές επιλογές φωτισμού. Τοποθετήστε τα κεριά σας σε μεταλλικά φανάρια για να καίγονται όλη τη νύχτα. Ο σωστός φωτισμός δε θα μπορούσε να λείψει από τη διακόσμηση κήπου!

Παιχνίδια και δραστηριότητες

Φίλοι, τρόφιμα και ποτά – αυτό είναι που ουσιαστικά χρειάζεται. Αλλά αν θέλετε να ξεφύφετε από τη ρουτίνα, ξεκινήστε τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Ωραία επιτραπέζια είναι το jungle speed, το taboo κ.α. Θα κρατήσει τους επισκέπτες να διασκεδάζουν όλη τη νύχτα (ή το καλύτερο από όλα, θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα!)