Το φθινόπωρο είναι στην αρχή του και τα δροσερά βράδια εισάγονται σταδιακά και γίνονται όλο και πιο κρύα. Ο χειμώνας πλησιάζει. Έτσι τι μπορείτε να κάνετε στον κήπο το φθινόπωρο; Προετοιμασία για το χειμώνα φυσικά!

Φύτευση και μεταφύτευση

Το φθινόπωρο είναι μια πραγματικά καλή στιγμή για τη μεταφύτευση, επειδή το χώμα έχει αρκετή υγρασία λόγω εποχής και βροχών. Το έδαφος είναι ακόμη ζεστό από το καλοκαίρι και έτσι το φθινόπωρο τα φυτά έχουν ακόμα αρκετό χρόνο για να συνηθίσουν στη νέα θέση τους και να σχηματίσουν νέες ρίζες.

Τα νέα φυτά μπορούν επίσης να φυτευτούν στον κήπο το φθινόπωρο. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πριν από το χειμώνα για να φέρετε λίγο χρώμα στον κήπο. Για τα τριαντάφυλλα, για παράδειγμα, το φθινόπωρο – πριν από τον πρώτο παγετό του εδάφους – είναι ο ιδανικός χρόνος φύτευσης.

Φύτευση βολβών

Φύτευση βολβών- Εργασίες κήπου το φθινόπωρο

Βολβοί μπορούν επίσης να φυτευτούν στον κήπο το φθινόπωρο, έτσι ώστε τα λουλούδια τους να βλαστήσουν τη σωστή στιγμή την άνοιξη για να σας ευχαριστήσουν με το χρώμα τους. Η σωστή θέση είναι ζωτικής σημασίας για να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν την άνοιξη. Οι βολβοί πρέπει να φυτεύονται στο έδαφος σε βάθος δύο έως τρεις φορές το ύψος τους. Δημιουργήσετε μια αρκετά μεγάλη και βαθιά οπή. Στη συνέχεια τοποθετείτε τους βολβούς στο έδαφος με το άκρο τους στραμμένο προς τα πάνω, καλύψτε τους με το χώμα και πιέστε προς τα κάτω.

Κλάδεμα ποωδών πολυετών φυτών και θάμνων

εργασίες για τον κήπο το φθινόπωρο

Όταν οι θάμνοι γίνονται κίτρινοι και οι μίσχοι τους λυγίζουν προς το έδαφος ή αρχίζουν να πηγαίνουν στον σπόρο, είναι καιρός για να κλαδευτούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυτά τραβούν τώρα το sap (χυμό) τους πίσω στις ρίζες τους. Εάν δεν κοπούν, μπορεί να μαραθούν.

Οι θάμνοι μπορούν να κοπούν περίπου στο ένα τέταρτο του μεγέθους τους. Αυτό μπορεί, ωστόσο, να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του θάμνου. Μπορείτε συνήθως να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ετικέτες των φυτών ή καλέστε μας για να πάρετε μια προσφορά κλαδέματος ή συντήρησης κήπου.

Κοπή φρακτών

Στον κήπο το φθινόπωρο  θα πρέπει να κλαδεύονται για τελευταία φορά οι φρακτές, για να αποφευχθεί η αποσύνθεση εάν συσσωρευτεί υγρό. Απλώς κόψτε τα φύλλα του φράχτη που προεξέχουν όσο μπορείτε χωρίς να δημιουργήσετε τρύπες, καθώς αυτές δεν θα ξανακαλυφθούν το χειμώνα και ο φράχτης θα μπορούσε να φαίνεται γυμνός. Όλα τα φύλλα δέντρων που βρίσκονται στο φράκτη πρέπει επίσης να αφαιρεθούν, διαφορετικά δεν θα πάρει αρκετό φρέσκο ​​αέρα και ήλιο και κατά συνέπεια θα σαπίσει.

Γκαζόν

εργασίες για τον κήπο το φθινόπωρο

Το χειμώνα, οι υγρές, χαμηλές θερμοκρασίες και η ασθενής ηλιοφάνεια προσβάλλουν το γκαζόν. Γι ‘αυτό οι χλοοτάπητες χρειάζονται κάποια περιποίηση πριν ξεκινήσει το κρύο. Όταν τα φύλλα πέφτουν το φθινόπωρο, πρέπει να καθαρίζονται από το γκαζόν σε τακτική βάση. Τα φύλλα που πέφτουν στο γκαζόν θα του στερήσουν το φως και θα ενθαρρύνουν το σχηματισμό ξηρών, καφέ μπαλωμάτων και την ανάπτυξη βρυών. Κόψτε το γκαζόν σας για τελευταία φορά γύρω στις αρχές Νοεμβρίου. Βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι δεν έχει κοπεί λιγότερο από 5 cm, καθώς το χορτάρι μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα το λιγότερο φως του ήλιου. Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερη αντοχή σε ζιζάνια και βρύα.

Συνιστάται επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα το φθινόπωρο. Τα λιπάσματα του φθινοπώρου έχουν συνήθως χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και υψηλό επίπεδο καλίου. Η αυξημένη ποσότητα καλίου ενισχύει το γρασίδι και αυξάνει την αντοχή του στον παγετό. Τα παραδοσιακά λιπάσματα για το γκαζόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται το φθινόπωρο, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα αζώτου και καθιστούν το γκαζόν να αναπτύσσεται ταχύτερα, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά πιο ευαίσθητο στον παγετό.

Άλλες εργασίες για τον κήπο το φθινόπωρο

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες μικρές εργασίες που πρέπει να γίνουν και πριν από τον πρώτο παγετό:

  • Τα φυτά σε παρτέρια, τα τριαντάφυλλα και τα άλλα φυτά που είναι ευαίσθητα στον παγετό πρέπει να καλύπτονται με κάθε είδους ναϋλον όπως και λινάτσα-τσουβάλι, ενώ μια πρακτική και αποτελεσματική λύση για να προστατέψετε μικρές και μεγαλύτερες γλάστρες είναι το αεροπλάστ (πλαστικό με φυσαλίδες). Τυλίξτε τα φυτά με όσο πιο «χαλαρό» τρόπο για να μην τραυματίσετε το φύλλωμά τους και πιάστε όπου χρειάζεται με μανταλάκια για να συγκρατήσετε το πλαστικό
  • Βγάλτε τους καλοκαιρινούς βολβούς, όπως οι ντάλιες, και τις αποθηκεύστε σε ένα ευάερο κουτί σε ξηρό και δροσερό μέρος.
  • Φέρτε φυτά στον εσωτερικό χώρο ή τοποθετήστε τα σε προστατευμένη θέση.
  • Απενεργοποιήστε το αυτόματο πότισμα έτσι ώστε το κατεψυγμένο νερό να μην μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
  • Αποσυναρμολογήστε τις αντλίες λιμνών και, εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε μια αντλία anti-freeze.
  • Έλεγχος παρασίτων. Ξανά και ξανά. Κανείς δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με σκνίπες, κουνούπια και κατσαρίδες ή άλλα έντομα ή τρωκτικά που μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη επιλογή είναι πάντα η απεντόμωση του χώρου σας. Η Fastoil Service προβαίνει σε δωρεάν εκτίμηση χώρου. Τι να το κάνεις αν ο κήπος σου είναι στα καλύτερά του ή αν προσπαθείς να τον έχεις περιποιημένο αλλά τα έντομα δεν σε αφήνουν τα τον απολαύσεις;

Όσο μεγάλος ή μικρός μπορεί να είναι ο κήπος σας, η συντήρηση κήπου της Green Future είναι αφιερωμένη στη διατήρηση της κομψής εμφάνισης και της καθαριότητας.