Η κοπή φοίνικα αλλά και το κλάδεμα αυτού δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Γενικότερα κατά την κοπή τέτοιων μεγάλων δέντρων υπάρχουν διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουμε.

Το κλάδεμα δένδρων ή εξολοκλήρου η κοπή του, είναι πολύ περίπλοκη και απαιτεί τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Η Green Future με μία δωρεάν εκτίμηση μπορούμε εύκολα να αξιολογήσουμε τον τρόπο που θα κλαδευτεί-κοπεί το δέντρο με ασφάλεια προς τις δημόσιες και ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Οι τιμές μας είναι λογικές επιθυμώντας να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.

 

κόψιμο φοίνικα

Γιατί είναι δύσκολη η κοπή φοίνικα;

Επιπλέον, ο φοινικας και τα γιούκα είναι φυτά που στο κόψιμο τους δυσκολεύουν το αλυσοπρίονο επειδή αποτελούνται από ίνες και χυμούς. Οι ίνες εμφανίζονται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες. Έτσι, οι ίνες αυτές την ώρα που δουλεύει η αλυσίδα του αλυσοπρίονου από τα υγρά, το πριονίδι γίνεται μια μάζα που γεμίζει το γρανάζι του μηχανήματος και του κόβει την δύναμη να λειτουργήσει. Επομένως καταβάλεται διπλή προσπάθεια από τον κηπουρό, χρησιμοποιώντας περισσότερη δύναμη στα χέρια την ώρα που κόβει. Επιπροσθέτως, πολλαπλασιάζεται και ο χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας, καθώς πολύ συχνά ο κηπουρός διακόπτει, λύνει το αλυσοπρίονο και το καθαρίζει από το βρεγμένο πριονίδι για να μπορεί να δουλέψει.

 

 

Δημιουργικοί και με Φαντασία

Οι κηπουροί της Green Future όντας δημιουργικοί και έχοντας φαντασία προκειμένου ο φοίνικας να μην αφαιρεθεί εντελώς από τον κήπο, σκέφτηκαν να αξιοποιήσουμε τον κορμό κάνοντάς το ένα ωραίο θέμα μέσα στον κήπο.

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα

Έτσι δημιούργησαν με τα εργαλεία μια φώλια μέσα στον κορμό, σαν μια γλάστρα. Έπειτα τη γέμισαν με χώμα και να φύτεψαν φυτά μέσα σε αυτό.. Επίσης, φυτέψαμε και γύρω από το φοίνικα κάποια φυτά και ιδού το αποτέλεσμα..

 

Είναι ένας νέος κήπος, όπου αρχικά αναλάβαμε για συντήρηση και κάνουμε ενέργειες για την βελτίωση του κάθε φορά!

Από την μεριά μας φροντίζουμε για όλους τους πελάτες μας. Αξίζει να γνωρίζετε οτι πλένουμε και απολυμαίνουμε τακτικά τα εργαλεία κλαδέματος. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από φυτό σε φυτό.