Project Description

Διαμόρφωση ταράτσας στον Λυκαβηττό – Αθήνα

Το έργο που αναλάβαμε ήταν η διαμόρφωση ταράτσας -roofgarden στο Λυκαβηττό. Ως κάτοικος της πόλης, ζηλεύω καθέναν που έχει ένα υπαίθριο χώρο και μπορεί να τον ονομάζει δικό του. Ένα μπαλκόνι, μια αυλή, και οτιδήποτε μπορεί να γίνει ένα ωραίο στέκι για να απολαύσουμε τον καιρό και να περάσουμε ωραίες στιγμές με την παρέα μας.

Ο πελάτης μας ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι που θα το χαίρεται οργανώνοντας πάρτυ στην ταράτσα με τους καλεσμένους του. Έτσι, εμείς κληθήκαμε να φτιάξουμε ένα όμορφο roofgarden.
Ξεκινήσαμε επιλέγοντας γλάστρες ποιότητας και της αρεσκείας του πελάτη. Διαλέξαμε φυτά λουσιντουμ και μπαμπού που να είναι γρήγορα σε ανάπτυξη για να δημιουργήσουν φράχτη περιμετρικά της ταράτσας. Επίσης φυτέψαμε βουκαμβίλιες, για την όμορφη ανθοφορία τους. Επιλέξαμε το σαλόνι και το συνθετικό τάπητα που θα στρώσουμε δίπλα από τις σεσλον. Ανεβάσαμε το μοντέρνο ψυγείο για τις παγωμένες μπύρες του καλοκαιριού και ολοκληρώσαμε τον ταρατσόκηπο.

Ωστόσο για μα μην είναι το υπολοιπο σπιτι χωρίς φυτά, κατεβήκαμε στο μπαλκόνι του σαλονιού κ συνεχίσαμε με τις ζαρντινιέρες ίδιας ποιότητας και με καλλωπιστικά φυτά. Τα σχηματίσαμε σε σχέδια σπιράλ ή μπάλες για τους χειμερινούς επισκέπτες να απολαμβάνουν την όμορφη θέα των φυτών. Στη κουζίνα βάλαμε λίγα αρωματικά για το καθημερινό μαγείρεμα των δυο υπέροχων σκύλων που μεγάλωναν στην οικεία του εργένη πελάτη μας.