Project Description

Κατασκευή Βραχόκηπου στη Νέα Κηφισιά

Σε αυτό το έργο αναλαμβάνουμε τη κατασκευή βραχόκηπου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Κηφισιά.

Αρχικά, έγινε ένα καλοκαιρινό φρεσκάρισμα και τοποθετήθηκαν ανθοφόρα φυτά, δημιουργώντας έναν βραχόκηπο. Κι αυτό, για να απολαμβάνουν το καφέ τους τα καλοκαιρινά απογεύματα!

Oι βραχόκηποι προσφέρουν ξεχωριστή ομορφιά και πρωτοτυπία στον κήπο ανάλογα με τη μορφή και την κατασκευή τους. Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σήμερα στην κηποτεχνία, τόσο για τη δημιουργία ιδιωτικών κήπων, όσο και των δημοσίων χώρων πρασίνου αλλά και των επαγγελματικών χώρων.

Ως βραχόκηπο μπορούμε να ορίσουμε εκείνο το χώρο του κήπου ή του πάρκου ή του επαγγελματικού χώρου, όπου συνδυάζονται και συμβιώνουν ιδιότυπα ζωντανά στοιχεία (βραχόφιλα φυτά – φυτά που ευδοκιμούν σε βραχώδες και άγονο έδαφος) με αδρανή στοιχεία (φυσικοί βράχοι). Από τον παραπάνω ορισμό καταλαβαίνουμε ότι ο βραχόκηπος αυτός καθ’ αυτός δεν είναι όλος ο κήπος, αλλά μόνο ένα κομμάτι του κήπου ή ένα μέρος του. Όπως ακριβώς είναι και η μπορντούρα από αειθαλείς θάμνους, η ομάδα θάμνων, η ομάδα δένδρων, η δενδροστοιχεία, η συστάδα δένδρων-θάμνων, τα παρτέρια ετήσιων ή πολυετών φυτών και ο χλοοτάπητας, που σε συνδυασμό μεταξύ τους –κατάλληλο όμως– μας δίνουν ένα ιδιαίτερο αισθητικά διακοσμητικό αποτέλεσμα, τον κήπο.

O βραχόκηπος είναι ένας τεχνητός λοφίσκος, οι διαστάσεις του οποίου ποικίλλουν ανάλογα με τις διαστάσεις του κήπου (ή γενικότερα του χώρου) που θα κατασκευαστεί και φέρει πάνω του φυσικές πέτρες και φυτά.