Project Description

Κατασκευή Κήπου με μεγάλη ιδιαιτερότητα

Δάσος Χαϊδαρίου

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή κήπου μόνιμης κατοικίας στο δάσος Χαϊδαρίου. Είναι μία ιδιαίτερη κατασκευή καθώς από το δρόμο φαίνεται ένα σπίτι με ένα όροφο αλλά από την πίσω πλευρά ο κήπος είναι 4-5 ορόφους κάτω και η μόνη πρόσβαση είναι μόνο μέσα από το σπίτι. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δυσκολεύει ολόκληρο το έργο, λεπτομέρειες όπου θα δείτε παρακάτω.

Έχουμε στρώσει με ύφασμα γύρο από την πισίνα γιατί αν και ακόμα υπάρχουν συνεργεία που κάνουν δουλειά, εμείς θέλουμε να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον πελάτη.

Αρχικά λοιπόν, έπρεπε να υπολογίσουμε τα κυβικά με χαλίκι ως πρώτη στρώση για αποστράγγιση και το χώμα μετά για να αρχίζει να δημιουργείται ο κήπος. Όλα αυτά έπρεπε να συντονιστούν για να έρθει ο γερανός και να τα κατεβάζει από το δρόμο στο πίσω μέρος της κατοικίας – στον κήπο. Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν υπήρχε ορατότητα του γερανού στο πίσω μέρος της κατοικίας και η επικοινωνία ήταν καθοδηγούμενη τηλεφωνικά.

Παραγγείλαμε λοιπόν δυο φορτηγά χαλίκια σε μεγάλους σάκους big bag, παραγγείλαμε αλλά τέσσερα φορτηγά χώμα. Φέραμε το αρδευτικό σύστημα και τα φυτά στο χώρο, κλείσαμε όλη τη γειτονιά και κατεβάσαμε περίπου 60 κυβικά υλικά,  δηλαδή 75 σάκους και άλλους 15 σακους που υπολογίσαμε την καθίζηση που θα γίνει στο μέλλον στο κήπο. Και όλα αυτά έγιναν με τον γερανό μέσα σε 11 ώρες. Την επόμενη ημέρα ολοκληρώσαμε με τις φυτεύσεις , το αρδευτικό σύστημα και την σπορά του γκαζόν. Ένα έργο μιας εβδομάδας το ολοκληρώσαμε σε 2 ημέρες.

Περιμετρικά του κήπου φυτέψαμε φυτά προσθέτοντας αισθητική αλλά και ιδιωτικότητα στο χώρο…!

Ο πελάτης επέλεξε την σπορά του γκαζόν και εμείς σεβαστήκαμε την επιλογή του. Βέβαια το αποτέλεσμα θα το δείτε σε λίγους μήνες, αφού φυτρώσει! Και τέλος από ένα τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να λείπει η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος, τις διαδικασίες του οποίου βλέπετε και παρακάτω.