Project Description

Κατασκευή κήπου εξοχικής κατοικίας

Κερατέα ( Δασκαλιό)

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή κήπου εξοχικής κατοικίας. Ο χώρος ενοικιάζεται με το χρόνο. Ο κήπος ήταν εγκαταλελειμμένος.

Αρχικά κληθήκαμε για κλάδεμα φυτών και για φρεζάρισμα του χώματος ώστε να μαλακώσει. Παράλληλα, διορθώσαμε το αυτόματο πότισμα, καθώς υπήρχαν πολλά σημεία τα οποία έπρεπε να μπαλωθούν. Επίσης όντας οικογένεια με παιδιά, σκεφτήκαμε οτι θα ήταν φρόνιμο να διαμορφώσουμε κάποια σημεία όπου θα μπορούν να παίζουν άφοβα. Η επιλογή ήταν να προσθέσουμε γκαζόν φυσικό ή τεχνητό.

Καταλήξαμε στο τεχνητό καθώς από τη μία δεν υπήρχε καθόλου καλή πίεση στο νερό, οπότε δε θα μπορούσαμε να βάλουμε αρδευτικό σύστημα για το γκαζόν. Ταυτόχρονα, όπως είπαμε και πριν ενοικιάζεται και σε περίπτωση που η οικογένεια φύγει, το τεχνητό γκαζόν μπορεί να τοποθετηθεί στην επόμενη κατοικία που θα επιλέξει. Επίσης, αφού πρόκειται για εξοχική κατοικία θα αποφεύγει τα τακτικά κουρέματα και τον αυξημένο λογαριασμό στην ΕΥΔΑΠ (σε περίπτωση που είχε πίεση νερού), αρρώστιες και λιπάνσεις. Επιλέξαμε λύσεις ώστε να μην έχει τέτοιες δεσμεύσεις.

Κάναμε μία μελέτη υπολογίζοντας τα τετραγωνικά και σε ποιό σημείο θα είναι το καθιστικό (καναπές κήπου), ώστε να φτιαχτεί μία πέργκολα. Ο πελάτης μας ήταν γνώστης της κατασκευής της πέργκολας. Οπότε εμείς τοποθετήσαμε τις πλάκες, αφού στρώσαμε και αφρατέψαμε το χώμα και το έδαφος. Βάψαμε το τσιμέντο με άσπρο χρώμα και ζωγραφίσαμε τις πλάκες δίνοντας την όψη του πατήματος (βλ. σκαλάκια).

Επίσης για την ομορφιά του τοπίου, τοποθετήσαμε λευκή πέτρα για να κάνει αντίθεση, λευκό χαλικάκι και βότσαλο γύρω – γύρω από τα φυτά. Για τον ίδιο λόγο αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών, προσθέσαμε καλαμωτή για να μην φαίνεται η συρματένια οριοθέτηση του οικοπέδου.