Project Description

Συντήρηση κήπου βασικής κατοικίας

Φιλιπάππου

Το έργο που αναλάβαμε στη Φιλοπάππου ήταν ο κήπος της κας Αλίκης. Η αυλή εκτείνεται στο πίσω μπαλκόνι της κατοικίας.

Ο κήπος αρχικά περιλάμβανε 2 μεγάλες λεμονιές από τη γιαγιάς της. Εμείς, σε βάθος χρόνου έχουμε επιμεληθεί για όλη την διαμόρφωση του  κήπου. Προσθέσαμε φυτά περίφραξης με λιγούστρα, όπου είναι γένος αειθαλών ή φυλλοβόλων θάμνων, οι οποίοι μπορεί να γίνουν δέντρα μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Παράλληλα λόγω της μεγάλης αγάπης της για τη μαγειρική, επιλέχθηκαν αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, μαϊντανός, θυμαρολέμονο, δυόσμος για να τα προσθέτει φρέσκα στα φαγητά της!

Επιπλέον κάτι πολύ χρήσιμο ήταν η επιλογή του φυτού γουνίπερους ή άρκευθος με σκοπό την εδαφοκάλυψη μπροστά στη τζαμαρία της μπαλκονόπορτας έτσι όταν βρέχει να μην λερώνεται το τζάμι από σταγόνες νερού και χώματος.

Επίσης, τοποθετήσαμε αυτόματο πότισμα για να ωφελήσει το σπίτι της, βοηθώντας τον κήπο της να ανθίσει όλο το χρόνο, με ελάχιστη προσπάθεια – εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Τέλος, σκεφτήκαμε οτι θα ήταν φρόνιμο να κατασκευάσουμε έναν ξύλινο διάδρομο για να μεταφέρεται από το σαλόνι της απευθείας στον κήπο της, όποτε το επιθυμεί χωρίς να λερώνεται από χώματα.