Project Description

Κατασκευή κήπου 300 τ.μ από την αρχή!

Νέα Ερυθραία

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή κήπου μόνιμης κατοικίας, στη Νέα Ερυθραία σε 300 τετραγωνικά μέτρα.

Σε αυτό το έργο κληθήκαμε να κατασκευάσουμε τον κήπο από την αρχή. Καταλήξαμε σε έτοιμο χλοοτάπητα καθώς αποτελεί άμεσο και σίγουρο αποτέλεσμα με πυκνή και ομοιόμορφη επιφάνεια.  Αρχικά, ξεκινήσαμε με την προετοιμασία για την τοποθέτηση του έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα. Φροντίσαμε να αφαιρέσουμε τυχόν απορρίμματα και να αποτρέψουμε τα ζιζάνια να εμφανιστούν στο γκαζόν. Με τα σύγχρονα εργαλεία μας «αφρατέψαμε» το χώμα. Έτσι, το προετοιμάσαμε για καλύτερη αποστράγγιση.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα τοποθετημένο γκαζόν ομοιόμορφα απλωμένο σε όλο το χώρο και με μία σωστή βάση αποστράγγισης. Η τοποθέτηση γκαζόν (είτε με σπορά είτε με έτοιμο χλοοτάπητα) έδωσε στο χώρο μοναδική αισθητική.

Παράλληλα, φυτέψαμε φυτά λέιλαντ για φράχτη, αλλά και αρωματικά φυτά για το μαγείρεμα, στο πίσω κηπάκι που βλέπει η κουζίνα. Από αυτή την κατασκευή κήπου δεν θα έλειπαν τα γιουνίπερους. Κι αυτό γιατί είναι φυτά εδαφοκάλυψης, με σκοπό να μην λερώνεται ο τοίχος με χώματα από το πότισμα.

Ακόμη, σε αυτή την κατασκευή κήπου φτιάξαμε παρτέρι με γκαζόν και μια ελιά στο κέντρο για συναισθηματικούς λόγους, καθώς η ελιά είναι της γιαγιάς. Τέλος, στον διάδρομο που οδηγεί στο γκαράζ, δεξιά και αριστερά τον συντροφεύουν πλέον λωρίδες γκαζόν για να ομορφαίνει το σκέτο τσιμέντο.

Από την αρχή έχει τοποθετηθεί αρδευτικό σύστημα 10 στάσεων για να μπορεί να συντηρείτε σωστά με νερό. Επίσης, προστέθηκε ένα φίλτρο νερού με 15 bar πίεση λόγο αυξομείωσης του δικτύου της περιοχής και μια ηλεκτροβάνα master για να ελέγχει τις 10 γραμμές, σε περίπτωση που κολλήσει το σύστημα και μείνει κάποια γραμμή ανοιχτή και ποτίζει ασταμάτητα και στο τέλος ο λογαριασμός φτάσει στα ύψη.

Ωστόσο, στο γκαράζ  βγάλαμε το φυσικό γκαζόν και το αντικαταστήσαμε με συνθετικό χλοοτάπητα γιατί με το αυτόματο πότισμα φούσκωνε ο τοίχος από την υγρασία.