Project Description

Σχεδιασμός & κατασκευή κήπου σε κοινό οικόπεδο δυο σπιτιών

Θρακομακεδόνες

Το έργο περιλαμβάνει σχεδιασμό και κατασκευή κήπου από την αρχή, σε κοινό οικόπεδο δυο σπιτιών στους Θρακομακεδόνες. Οι ιδιοκτήτες (δυο αδέρφια) των δυο σπιτιών μας κάλεσαν γιατί εμπιστεύτηκαν τις γνώσεις μας επάνω στη δουλειά.

Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με τον κατασκευαστή για να μας επισημάνει κάποια χαρακτηριστικά της κατασκευής και πώς επιθυμούσε να τοποθετηθούν τα φρεάτια των αρδευτικών, η παροχή του νερού και του ρεύματος για τους προγραμματιστές. Άμεσα ανταποκριθήκαμε στις υποδείξεις του κατασκευαστή αλλά και με τις ανάγκες του κήπου. Πήραμε χαρτί και μολύβι και αποτυπώσαμε επάνω στα σχέδια το αρδευτικό σύστημα.

Αμέσως μετά εφόσον ο κατασκευαστής ενέκρινε τον επαγγελματισμό μας, κάναμε δεύτερο ραντεβού με τους πελάτες να συζητήσουμε τη διαμόρφωση κήπου. Μας άγγιξαν οι φράσεις: “..στο χώρο μας θέλουμε να παίζουμε με τα παιδιά μας..” και “..εδώ θέλουμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία μας αλλά και κάποιες φορές να κάνουμε όμορφα barbeque με φίλους..”

Το πρώτο που σκεφτήκαμε είναι η συνολική έκταση των 300 τετραγωνικών πρέπει να προσφέρει ηρεμία με το πράσινο του γκαζόν, στα μεγάλα σημεία να μπορούν να παίζουν παιχνίδια με μπάλα και κυνηγητό χωρίς εμπόδια αλλά και στο κάθε σπίτι να προσφέρονται είδη φυτών για το μαγείρεμα και το μπάρμπεκιου και στον κοινό κήπο να έχουν φυτά με χρώματα, αρώματα και όμορφα άνθη.

Ως φυτά περίφραξης επιλέξαμε τα λουσίντουμ γιατί είναι ανθεκτικά και πολύ σύμφωνα με τα καιρικά φαινόμενα της περιοχής. Ρυγχόσπερμα και τριανταφυλλιές για τα αρώματα τους, ορτανσίες και καλλωπιστικούς θάμνους για χρωματισμούς, ψευδοπιπεριά, δάφνη Απόλλωνος, ροδιά νάνα, προύνο, ελιά μπονσάι, πλατανομουριά, κυπαρίσσια τοτεμ, λεμονιά πολύφορη μπονσάι και κουμκουάτ μπονσάι και όλη την γκάμα των αρωματικών για την κουζίνα.

Τοποθέτηση αρδευτικού συστήματος και χλοοτάπητα

Τοποθετήσαμε αδρευτικό σύστημα και πριν την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, φρεζάραμε στο χώμα για να ανακατευτούν τα εδαφοβελτιοτικα και να “στρώσει” το χώμα με σκοπό τις σωστές ρήσεις στο έδαφος.